بهترین جاهای دیدنی شهر اصفهان




مکان های جذاب اصفهان را با ما بشناسید




اصفهان یکی از مهمترین شهرهای تاریخی کشورمان به حیث دارا بودن مکان های جذاب است و هر ساله مسافران متعددی , چه از درون چه از خارج , برای مشاهده از اثر ها تاریخی و جاذبههای توریسم این شهر , به اصفهان میآیند . مکان های جذاب اصفهان متعدد می باشند و تلف کردن فرصت دیدار هر یک از آن‌ها خیلی بد است .

بین المللی ترین مسئله از مکان های دیدنی اصفهان بی تردید پل خواجو میباشد که از شاهکارهای دوره پاد شاه عباس دوم است که بر روی زاینده رود ایجاد شده است . پل خواجو یا این که پل بابا رکن الدین عملکردهایی مثل سد و تنظیم جریان آب داشته است . این پل از نظر معماری , استحکام و تقارن بینظیر است . پل خواجو در ۱۵ دی ۱۳۱۰ ثبت ملی شده‌است . وسط پل برای اقامت موقتا پاد شاه صفوی و خانواده او ساختمانی به اسم بیگربیکی سازه شد . این ساختمان حال نیز وجود دارد و طاقهای آن دارای تزئینات نگارگری است .



آدرس : اصفهان , میدان خواجو




مسجد روضه خوان لطف الله از زیباترین مکان های دیدنی اصفهان است . ایجاد مسجد روحانی لطف الله در سال ۱۶۰۳ در زمان صفوی استارت و در سال ۱۶۱۹ به آخر رسید . این مسجد معمار زبردست اهل ایران , «محمدرضا اصفهانی» ساخته است . اصفهانی در تشکیل داد این مسجد معماری و کاشیکاری را به نیز لینک زده و اثری بینظیر خوی نموده است که هر بیننده و توریسم را به تحسین وا می دارد . مسجد روضه خوان لطف الله در ضلع شرقی عرصه نقش جهان اصفهان و روبروی کاخ خوب قاپو قراردارد و بخشی از مکانهایی است که در سفر به اصفهان حتما می بایست از آن بازدید نمائید .

نشانی : ضلع شرقی عرصه نقش جهان , روبروی عمارت عالی قاپو

میدان نقش جهان اصفهان , عرصه مرکزی این شهر است که در گروه تاریخی نقش عالم قرار گرفته است . این میدان در دوره تیموریان ساخته شد و در طول پاد شاه عباس نخستین توسعه و گسترش پیدا کرد تا به شکل امروزی رسید . مساحت این عرصه نزدیک به ۸۵ هزار متر مربع است . در زمان پادشاه عباس اولیه , این عرصه محل بازی چوگان , برگزاریآیینها , جشنها و نمایشهای متفاوت و همینطور رژه قشون بودهاست . هنوز نیز دو دروازه سنگی چوگان مربوط به آن دوره در‌این میدان باقی مانده است . در گام زدن در اینجا که از بی نظیرترین مکان های جالب اصفهان است , هیچ زمان سیر نخواهید شد .

آدرس : ميدان امام حسين ( ع ) , خيابان سپاه


سی وسه پل




پل الله وردی خان یا این که سی و سه پل , پل زیبا و بینظیری است که نمادی از آناهیتا است . این پل از شاهکارهای معماری صفوی و از مشهورترین پلهای کشور‌ایران است که در انتهای جنوبی خیابان چهارباغ یا این که خیابان انقلاب اصفهان جای‌دارد . سی و سه پل با تحلیل و هزینهی الله وردی خان , سردار دارای اسم و رسم صفوی , بر روی زاینده رود ساخته شد .

این پل همواره موضوع تحسین اکثری از صاحبنظران در دنیا بوده ; تا جایی که پرسی سایکس ( باستان شناس بریتانیایی ) , سی و سه پل را یک کدام از پلهای مرتبه اول جهان خوانده و شاردن ( جهانگرد فرانسوی ) آن را شاهکار معماری میداند . این مکان برای بیشتر توریست ها بعنوان زیباترین موضوع از مکان های دیدنی اصفهان به شمار می‌رود .

آدرس : خیابان کاوه , خیابان چهارباغ , عرصه انقلاب , سی و سه پل


کاخ چهل ستون




یک کدام از شگفت انگیزترین مکان های جالب اصفهان مسلما کاخ چهل ستون است که شاهکارهای به یادگار باقی‌مانده از زمان صفوی در اصفهان است که بنا به کتیبه معرف مورخ آن , نقاط گردشگری اصفهان عنوان مبارکترین بنای دنیا را دارااست . این کاخ در شرق خیابان چهار گلشن ذیل , جنوب خیابان سپه و غرب عرصه نقشجهان قرار گرفته است . معماری این کاخ ترکیبی از هنر معماری چینی , اهل ایران و خارجی است و یک تراس مهم داراست که رو به شرق ساخته شده است . این ايوان مرکب از دو بخش است : يک بخش که بر ۱۸ ستون چوبی و رفيع پایدار است و چهارستون اواسط که روی ۴ شير سنگی قرار گرفته و حجاری آنها بهگونهای است که دو شير به یک راز انسان نمایش داده می شود .

نشانی : میدان امام حسین - خیابان استانداری

مدرسهی چهار باغ که اینک با نام مدرسهی علمیه امام درست گو ( ع ) شناخته میشود , در طول سلطنت سلطان سلطان حسین , پایانی سلطان حکومت صفوی ایجاد شده است . این بنای باشکوه و دیدنی در ضلع شرقی خیابان چهارباغ اصفهان قراردارد . این مدرسه را میتوان پایانی بنای دارای اهمیت و عظیمی دانست که در روزگار صفویان در اصفهان ساخته شده است . هیچ یک از مکان های جذاب اصفهان به اندازهی مدرسهی چهارباغ , دقت گردشگران و جهانگردان خارجی را به خود جلب نمی کند . این بنا را میتوان کلکسیون کاشیکاری ایرانی نامید .

نشانی : خیابان چهارباغ عباسی


عمارت شصت بهشت




گلشن هشت بهشت در بافت شهری اصفهان در غرب خیابان چهار باغ پایین , شرق به خیابان متاخری و جنوب به بازارچه بلند ( بازار هنر ) قرار دارد . این باغ هم از یادگاریهای بعد از ظهر صفوی است . هشت فردوس از باغهای مسطح ادامه است که در میان تعدادی گلشن دیگر از جمله خرگاه , بهشت آئین و دمور قرار گرفته است . بخش مرکزی گلشن به صورت ۴ صفه است که سقفی بر روی آن جای دارد و با مقرنسهای گچی قشنگ پوشیده شده‌است . آنچه در اين عمارت حائز اهميت است , ارتباطی است که ميان فضاها و قسمتهای مختلف آن پديد آمده است . اين ارتباط سبب شده تا عمارت هشتبهشت اصفهان در عين تنوع و گوناگونی و تعدد محیط از هم بستگی و يکپارچگی و تزئينات قابلتوجه برخوردار شود .

آدرس : خيابان باغ گل دسته , پارك شهيد رجائي

گلشن پرنده ها اصفهان در سال ۱۳۷۵ با مساحت ۵۵ هزار متر مربع شروع به فعالیت کرد و یک کدام از مکان های جالب اصفهان و قسمتی از بوستان جنگلی ناژوان و رودخانه زاینده رود است . این گلشن از نادر باغهای پرندگان در خاورمیانه است که بیش از ۱۳۰ نوع از انواع مرغ و پرنده در ان مراقبت می شوند . این باغ علاوه بر جاذبههای تفریحی , واحدهای آموزشی , علمی و تحقیقاتی هم دارااست . مسلما در هجرت به اصفهان تماشا از این گلشن قشنگ را در برنامه خود قرار دهید .

آدرس : چهار کیلومتری غرب پل وحید در انتهای بوستان ناژوان و در کناره ی زاینده رود سازه شده‌است



منارجنبان




هرکس که اصفهان میاید سراغ دیدن منارجنبان بعنوان رازآلود ترین مکان های جذاب اصفهان را می گیرد . منارجنبان از عمارتهای شگفتانگیز کشور ایران سابق نیز است . این اثر تاریخی در دوران ایلخانی و در زمان حکومت اولجایتو درست شده و در سال ۱۳۲۱ تثبیت ملی شده‌است . این مناره با وجود استحکام مضاعف متعددی که دارااست , در جای خویش جنبش می خورد و همین دستور باعث شده به آن منارجنبان گفته شود . استادان کاشیکاری آن زمان , این اثر بینظیر را با کاشیهای ستارهای شکل و لاجوردی رنگ تزیین کردهاند . منارجنبان در کیلومتر ۶ جاده اصفهان به نجف آباد قرار گرفته است و از بناهایی است که در فهرست مکانهای جذاب هر گردشگر و مسافری به اصفهان قرار می گیرد .

آدرس : اصفهان , خیابان آتشگاه


چهار گلشن عباسی




یکی از مشهورترین چهار باغهای کشور‌ایران , چهار باغ عباسی اصفهان است که اگر‌چه امروزه از عظمت و شکوه آن چیز متعددی باقی نمانده , البته در هنگامی نه چندان دور گزینه توجه هنردوستان اهل ایران و جهانگردان سایر ملل بوده است . چهار باغ عباسی اینک دربین دروازه دولت و سیوسه پل جای دارد .

این چهار باغ در واقع مجموعهای از یک سری چهار باغ است که اسم یکی از آن‌ها‌را بر همه مجموعه نهادهاند و در نزدیکی یک خیابان با اهمیت سازه شدهاند . چهار باغ عباسی و چهار باغ بالا بعداز تعیین اصفهان تحت عنوان پایتخت در بعدازظهر پادشاه عباس نخستین و به دستور ایشان ساخته شدهاند . چهار باغ تحت به فرمان رضاشاه پهلوی و با به عبارتی طرح چهار گلشن صفوی ساخته شده است . اصفهان آمدید مطلقا در این خیابان قدم بزنید و از یکی‌از زیباترین مکان های دیدنی اصفهان لذت ببرید .



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *